PROMOS fórum

HW => CCPU-02/03/21 => Téma založeno: libor 13.08.2010, 08:59:43



Název: Změna hlavního kanálu bez CKDM
Přispěvatel: libor 13.08.2010, 08:59:43
Jak změním hlavní kanál bez CKDM?

Dotaz zaslaný mailem (viz výzva (http://forum.elsaco.cz/index.php?topic=13.msg112#msg112)).


Název: Re: Změna hlavního kanálu bez CKDM
Přispěvatel: libor 13.08.2010, 09:01:24
Změnu hlavního kanálu nebylo možné provádět bez CKDM. K tomuto účelu byla jako součást instalace aplikace FRED (http://www.elsaco.cz/index.php?file=./download/260_fred.php) od verze 2.1.18.3 (případně jeho ovladače PL2 (http://www.elsaco.cz/index.php?file=./download/266_fred-pl2.php) od verze 2.1.5.1) uvolněna utilitka CCPUset (CCPUsetMFC.exe).

Utilitku lze využít i k zjištění IP jednotky CCPU-03 (http://forum.elsaco.cz/index.php?topic=62.0) nebo ke změně rychlosti na hlavním kanálu (http://forum.elsaco.cz/index.php?topic=60.0).

Nastavení hlavního kanálu utilitkou CCPUset se provede následovně: aplikaci spustíme (1. obrázek) a vybereme port (2. obrázek) a rychlost (3. obrázek) na PC, kterou budeme s centrálou komunikovat (současné nastavení hlavního kanálu) a stiskneme tlačítko připojit (4. obrázek).

(připojené soubory vidí pouze registrovaní uživatelé (http://forum.elsaco.cz/index.php?action=register))


Název: Re: Změna hlavního kanálu bez CKDM
Přispěvatel: libor 13.08.2010, 09:57:12
Po připojení jsou tyto volby dále zakázané (zešednou) a povolí se tlačítko Načíst (1. obrázek), které stiskneme.

Objeví se hlášení (2. obrázek) s výzvou na vypnutí a zapnutí centrály (pokud byla centrála vypnutá, tak ji stačí zapnout). Samozřejmě se předpokládá její připojení k PC na vybraném portu.

Po zapnutí centrály se vyčte současné nastavení, tj. rychlost na hlavním kanálu, nastavený hlavní kanál a v případě CCPU-03 i nastavení IP adresy (3. obrázek).


(připojené soubory vidí pouze registrovaní uživatelé (http://forum.elsaco.cz/index.php?action=register))


Název: Re: Změna hlavního kanálu bez CKDM
Přispěvatel: libor 13.08.2010, 09:59:42
Pokud změníme hlavní kanál na 4 - TCP (1. obrázek), tak se pouze pro čtení zviditelní IP adresa (2. obrázek) a je možné použít odkaz setup (3.obrázek) pro zobrazení setup stránky CCPU-03.

(připojené soubory vidí pouze registrovaní uživatelé (http://forum.elsaco.cz/index.php?action=register))


Název: Re: Změna hlavního kanálu bez CKDM
Přispěvatel: libor 13.08.2010, 10:02:21
Změnit hlavní kanál samozřejmě můžeme dle výběru (1. obrázek) dle jednotky. Můžeme například změnit hlavní kanál na COM1 (RS-422/485) a nastavit rychlost na 9600Bd (2. obrázek). Dále pokračujeme tlačítkem Zapsat (3 .obrázek).

Nastavení komunikační rychlosti je možné provádět pouze u centrály bez nahraného projektu - viz také zde (http://forum.elsaco.cz/index.php?topic=60.msg300#msg300).


(připojené soubory vidí pouze registrovaní uživatelé (http://forum.elsaco.cz/index.php?action=register))


Název: Re: Změna hlavního kanálu bez CKDM
Přispěvatel: libor 13.08.2010, 10:07:31
Po stisku tlačítka Zapsat se provede zaflashování aktuálního nastavení BIOSu pomocí programu tload (1. obrázek). Po skončení flashování (2. obrázek) se aplikace dostane do výchozího stavu (3. obrázek) a je možné ji uzavřít.


(připojené soubory vidí pouze registrovaní uživatelé (http://forum.elsaco.cz/index.php?action=register))