PROMOS fórum

FRED - grafické vývojové prostředí => FRED - platforma PL2 (CCPU) => Téma založeno: Urbánek 20.07.2011, 17:13:56



Název: Hradlo - delay
Přispěvatel: Urbánek 20.07.2011, 17:13:56
Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat,jestli je možné zadávat hodnoty z OP do hradla delay (timech).
Děkuji a s pozdravem Urbánek


Název: Re: Hradlo - delay
Přispěvatel: jíva 21.07.2011, 06:22:14
Zadávat (měnit) hodnotu parametru timeh modulu DELAY lze i z ovládacího panelu CKDM.
Ve FREDovi ukažte myší na modul DELAY a vyvolejte kontextové menu - viz první obrázek.
Po volbě Parametry modulu / timeh vytvoříte pod modulem DELAY tzv. grafický modul SETPAR, tj. modul SETPAR vázaný přímo ke zvolenému modulu DELAY a jeho parametru timeh.
Tím dostáváte jakési další hradlo, a to přímo pro plnění či čtení parametru timeh podle vašeho požadavku. Viz druhý obrázek.
Další postup je zřejmý - přivedenými signály k novému hradlu, např. z modulu CKDM, ovládáme plnění parametru timeh hodnotou.
Příklad naleznete v HELPu PL2 u modulu SETPAR, resp. hledáním textu Grafické znázornění nastavení nebo čtení parametru.