Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
01.07.2025, 03:56:50

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat

Fórum k produktům firmy ELSACO Kolín  

+  PROMOS fórum
|-+  FRED - grafické vývojové prostředí
| |-+  FRED - platforma XCPU
| | |-+  Červené moduly v knihovně
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Tisk
Autor Téma: Červené moduly v knihovně  (Přečteno 5740 krát)
maxim
člen

« kdy: 08.12.2009, 08:56:13 »

Načtu do F 2.1.7.2 příklad Předávací stanice pro XCPU-32. V okně Informace mám oznámení, že knihovna obsahuje starší verze modulů. A že jsou v knihovně zobrazeny červeně.
Kliknu na záložku okna Knihovna a v něm na skupinu Regulace. Skočí to však na skupinu Hardware. Až po dalším kliku na Regulace vidím moduly pro regulaci. Pak už jdou skupiny přepínat normálně. Má takové přepínání pro mně nějaký skrytý význam?  Co???
Teď už vidím červené moduly snad ve všech skupinách knihovny. Jaký je dál nejvýhodnější postup pro jejich aktualizaci? Proč mám možnost aktualizovat jen některé? Má to nějaký význam?  Kroutím očima
Zaznamenáno
libor
moderátor+

« Odpověď #1 kdy: 08.12.2009, 11:55:57 »

Knihovní moduly se ve FREDovi od verze 2 ukládají do adresáře k projektu (do tzv. knihovny projektu). V té si projekt nese sebou všechny použité moduly, a ty mají přednost před stejnými moduly v knihovně aplikace FRED.

Knihovní moduly se v knihovně aplikace FRED totiž mohou měnit (a také se mění). Moduly mohou mít jiný počet parametrů nebo i třeba trochu upravenou funkci. Pokud jste si před časem odladil projekt, tak jistě budete chtít, aby za rok, za 2, projekt fungoval stejně. A to zajistí právě uložená knihovna projektu.

Červený text popisu mají ty moduly, které mají v knihovně aplikace novější verzi proti verzi v knihovně projektu. Aktualizovat je nemusíte (pokud Vám projekt funguje, tak k tomu asi není důvod). Pokud se rozhodnete aktualizovat moduly, tak můžete jednotlivě v okně Knihovna přes kontextové menu zobrazených položek nebo hromadně přes dialog Aktualizace knihovny projektu, který je dostupný z menu Projekt -> Aktualizace knihovny projektu ....

A jak jsem psal výše, aktualizujte knihovnu jen v případě, že k tomu máte nějaký důvod (upravený/opravený modul, nové funkce, které vyžadujete apod).

Poznámka: co znamenají barvy popisu je popsáno v tomto vláknu.
Zaznamenáno

libor
moderátor+

« Odpověď #2 kdy: 08.12.2009, 12:06:07 »

Kliknu na záložku okna Knihovna a v něm na skupinu Regulace. Skočí to však na skupinu Hardware. Až po dalším kliku na Regulace vidím moduly pro regulaci. Pak už jdou skupiny přepínat normálně. Má takové přepínání pro mně nějaký skrytý význam?  Co???

To nemá žádný skrytý význam, jde o chybu, která by měla být odstraněna v některé z příštích verzí.
Zaznamenáno

Stran: [1] Nahoru Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!