Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
08.12.2019, 03:58:42

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
 
Fórum k produktům firmy ELSACO Kolín  

+  PROMOS fórum
|-+  FRED - grafické vývojové prostředí
| |-+  Aplikace FRED
| | |-+  Export více projektů najednou
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] 2 Dolů Tisk
Autor Téma: Export více projektů najednou  (Přečteno 10142 krát)
libor
moderátor+

Příspěvků: 388



« kdy: 24.06.2010, 07:13:51 »

Dobrý deň

Môžete mi pomôcť?
Mám dve CCPU 03 a chcem ich dostať do CW6. Je možné ich exportovať naraz alebo iba ručne prepísať druhý export.

Dotaz zaslaný mailem (viz výzva).
Zaznamenáno

libor
moderátor+

Příspěvků: 388



« Odpověď #1 kdy: 24.06.2010, 07:15:17 »

Export lze provést i pro několik projektů najednou. Pokud máte pro každou centrálu jeden projekt, tak je otevřete oba najednou - přidejte do skupiny projektů. Poté klikněte pravým tlačítkem u myši na skupinu projektů a v zobrazeném kontextovém menu vyberte Export do CW6 (viz přiložený obrázek).

Podle rozřazení v zobrazeném dialogu (levá část), kde zařazením projektů do různých skupin volím, jestli chci několik projektů/centrál přiřadit jednomu ovladači nebo je rozdělit na více ovladačů. Název skupiny == označení ovladače v CW aplikaci.

Pokud mám např.RS-485, tak volím jednu skupinu a do ní obě centrály/projekty (výchozí stav). Výsledkem bude zpracování přes jeden ovladač s jedním nastavením parametrů komunikační linky - komunikace se bude lišit jen zvolenou adresou u každého projektu/stanice. Výsledkem exportu bude jeden PAR soubor, jeden DMF soubor a jedna testovací aplikace CW.

Pokud mám centrály připojené po TCP, každou na jiném IP, tak volím více skupin, do každé skupiny přiřadím jeden projekt/centrálu. Pro každý projekt volím jiné nastavení komunikace (jiné IP). Výsledkem exportu budou (pro 2 projekty) 2 PAR soubory, 2 DMF soubory a jedna CW testovací aplikace.


(připojený soubor vidí pouze registrovaní uživatelé)
Zaznamenáno

libor
moderátor+

Příspěvků: 388



« Odpověď #2 kdy: 01.07.2010, 09:02:17 »

Pro názornější pochopení si ukážeme export pro 2 jednotky CCPU-03, kde každá bude mít svoje IP. V příloze jsou 2 projekty (tcp2 a tcp2a), se kterými budeme pracovat. Oba obsahují to samé a jsou vloženy do projektové skupiny dveCCPUnaTCP.

(připojený soubor vidí pouze registrovaní uživatelé)
Zaznamenáno

libor
moderátor+

Příspěvků: 388



« Odpověď #3 kdy: 01.07.2010, 09:20:27 »

V prvním kroku si musíme vybrat položky, které chceme exportovat (které chceme komunikovat do nadřazeného systému - v tomto případě do ControlWebu).

Můžeme to udělat výběrem položek u modulů. Klikneme pravým tlačítkem na vybraný modul  a vybereme ze zobrazeného kontextovéme menu volbu Export pololožek... (viz obrázek export_01.png).

V zobrazeném dialogu vybereme položky, které chceme z daného modulu komunikovat. V našem případě jsou to první 4 vstupy modulu Comport (input0input3), jak je vidět na obrázku export_02.png. Výběr potvrdíme tlačítkem OK.

Výběr můžeme provádět i ze skupiny vybraných objektů nebo ho můžeme upravovat v celkovém výpisu na záložce Export ve Správci projektů (viz obrázek export_03.png).

Po uložení projektu se uloží i vybrané položky pro export.

(připojené soubory vidí pouze registrovaní uživatelé)
Zaznamenáno

libor
moderátor+

Příspěvků: 388



« Odpověď #4 kdy: 01.07.2010, 09:28:20 »

Stejný výběr musíme provést ve všech projektech, které máme ve skupině projektů, a které chceme mít součástí exportu.

Nyní můžeme přejít k samotnému exportu. Vyvolání exportu provedeme dle obrázku, který je součástí 2. příspěvku v tomto vláknu.

Zobrazí se dialog, který je vidět na obrázku export_04.png. V levé části je seznam exportovaných nebo neexportovaných projektů. V pravé části je nastavení pro export a seznam exportovaných položek.

(připojený soubor vidí pouze registrovaní uživatelé)
Zaznamenáno

libor
moderátor+

Příspěvků: 388



« Odpověď #5 kdy: 01.07.2010, 09:43:21 »

Nejprve si provedeme nastavení komunikace pro jednotlivé projekty. My máme CCPU-03, které budou komunikovat přes TCP. Řekněme, že jedna ze stanic má nastavenou adresu 192.168.222.101 (a druhá adresu 192.168.222.102).

Návod na nastavení IP v CCPU-03 je na této stránce (část CCPU-03 + TCP/IP).

Kliknutím vybereme stanici, u které chceme nastavovat komunikační parametry platné pro export a následně klikneme na tlačítko Kom. parametry (viz obrázek export_05.png).

V zobrazeném dialogu vybereme typ komunikace TCP (protože máme TCP) a nastavíme IP a port. IP má centrála 192.168.222.101, takže ji vyplníme do editačního pole. Port necháme na výchozí hodnotě 1998 (pokud není nastaven v centrále jinak). Adresu nastavíme podle nastavené adresy centrály. Vše je vidět na obrázku export_06.png. Nastavení potvrdíme.

Stejné nastavení musíme provést pro všechny (tj. v našem případě pro 2) projekty/centrály. Vybereme další projekt a opět přes tlačítko Kom. parametry.

(připojené soubory vidí pouze registrovaní uživatelé)
Zaznamenáno

libor
moderátor+

Příspěvků: 388



« Odpověď #6 kdy: 01.07.2010, 10:04:06 »

Nyní musíme rozdělit projekty/centrály do (komunikačních) skupin. Do jedné skupiny patří projekty, které mají stejné komunikační parametry a liší se pouze adresou centrály (fyzicky jsou připojeny na stejné komunikační lince např. RS-485). Centrály s různými komunikačními parametry patří do různých skupin. Rozdělujeme tak jednotlivé stanice jednotlivým ovladačům.

My máme 2 centrály a každá má jiné parametry připojení (liší se IP). A protože je máme nyní v jedné skupině (TCP, jak je vidět na obrázku export_07.png). Musíme tedy vytvořit novou skupinu. Klikneme pravým tlačítkem na kořenový prvek (označující platformu) a ze zobrazeného menu vybereme volbu Vytvořit skupinu (viz obrázek export_08.png).

Vytvořenou skupinu (Nová skupina) vhodně pojmenujeme (např. XYZ - obrázek export_09.png). Nezapomeneme potvrdit stiskem klávesy Enter. Takto se pak bude jmenovat i ovladač v CW aplikaci atd.

(připojené soubory vidí pouze registrovaní uživatelé)
Zaznamenáno

libor
moderátor+

Příspěvků: 388



« Odpověď #7 kdy: 01.07.2010, 10:14:37 »

A jako poslední krok v našem příkladě potřebujeme jeden z projektů vložit do nově vzniklé komunikační skupiny (XYZ). Vybraný projekt můžeme jednoduše přetáhnout - kliknout levým na vybraný projekt, tlačítko u myši stále držet a pohybem myši nad skupinu XYZ "přesunout" (obrázek export_10.png). Nebo je možné využít kontextového menu projektů, tj. kliknout pravým na projekt, který má být v jiné skupině a v zobrazeném kontextovém menu tuto skupinu vybrat (viz obrázek export_11.png).

Výsledek našeho snažení by měl vypadat jako obrázku export_12.png.

(připojené soubory vidí pouze registrovaní uživatelé)
Zaznamenáno

libor
moderátor+

Příspěvků: 388



« Odpověď #8 kdy: 01.07.2010, 10:36:20 »

Nyní již můžeme přejít k samotnému exportování. Vybereme si kam chceme export provést (adresář). Vhodné je zaškrtnout volbu, že chci zobrazit exportované soubory a provést export (viz obrázek export_13.png).

Zobrazí se nám Průzkumník se zvoleným adresářem, který bude obsahovat vygenerované soubory (obrázek export_14.png). Můžeme si všimnout, že jména souborů obsahují jména projektové skupiny, název platformy a název komunikační skupiny, kterou jsme si zvolili. Soubory si můžeme prohlédnout a aplikaci spustit.

Vzhledem k tomu, že jsme nepojmenovali signály v projektu a nechali vygenerovat stejné položky, tak nám to ve výsledné aplikaci koliduje. Přenesení jmen signálů z projektu do exportované aplikace je jedna z velkých výhod FREDa. Každý se o tom může přesvědčit.

Jednoduchou úpravou duplicitních názvu (nejenom definici kanálů, ale i při jeho použití) v CW aplikaci dosáhneme toho, že lze aplikaci spustit. Má 2 záložky pro 2 centrály, jak je vidět na obrázku export_15.png. V příloze jsou i vyexportované (upravené) soubory.

(připojené soubory vidí pouze registrovaní uživatelé)
Zaznamenáno

maxim
člen

Příspěvků: 32



« Odpověď #9 kdy: 01.07.2010, 12:40:55 »

Vzhledem k tomu, že jsme nepojmenovali signály v projektu a nechali vygenerovat stejné položky, tak nám to ve výsledné aplikaci koliduje. Přenesení jmen signálů z projektu do exportované aplikace je jedna z velkých výhod FREDa. Každý se o tom může přesvědčit.

V tomto příkladu jsem nenašel, jak změnit jména exportovaných položek ve FREDovi, takže je asi nutná editace v CW.
Nedaly by se generovat soubory pro CW tak, aby úpravu názvů položek nepotřebovaly?
Zaznamenáno
Drahomír Hlubík
člen

Příspěvků: 5


« Odpověď #10 kdy: 01.07.2010, 16:45:42 »

export funguje ,dakujem  . Po spusteni CW vsak vyhlasuje chybove hlasenie. Mam problem v softe alebo ze ma CW 6.1 SP3
Zaznamenáno
libor
moderátor+

Příspěvků: 388



« Odpověď #11 kdy: 02.07.2010, 04:25:21 »

@maxim: Aby nebyla nutná editace vygenerované CW aplikace, tak upravím exporty ... s největší pravděpodobností dostanou názvy prefix - název komunikační skupiny/ovladače.
Zaznamenáno

libor
moderátor+

Příspěvků: 388



« Odpověď #12 kdy: 02.07.2010, 04:28:47 »

@Drahomír Hlubík: CW 6.1 SP3 mám také, takže chyba bude jinde. Buď vám něco chybí (např. nainstalované ovladače) nebo nějaká jiná drobnost. Poprosil bych vás o vložení chyby nebo ještě lépší bude, když k příspěvku připojíte i vygenerované soubory (nejlépe v ZIPu).
Zaznamenáno

Drahomír Hlubík
člen

Příspěvků: 5


« Odpověď #13 kdy: 02.07.2010, 06:34:02 »

chybove hlasenia zaslem neskor este mam otazku ako sa nastavi IP a MAC adresa v CCPU 03.Este som to nerobil. Dakujem
Zaznamenáno
libor
moderátor+

Příspěvků: 388



« Odpověď #14 kdy: 02.07.2010, 06:59:37 »

IP adresu (případně MAC adresu) lze nastavit na setup stránce CCPU-03. Ta je přístupná z webového prohlížeče na IP, kterou má CCPU-03 nastavenou. Z výroby má nastavenou IP adresu 192.168.222.33, takže setup stránka by byla dostupná na adrese:

http:// 192.168.222.33/setup

Ve chvíli, kdy změníte IP (a zrestartujete CCPU-03) je samozřejmě setupová stránka dostupná na této nové IP adrese.

Pokud mi řeknete výrobní číslo vaší CCPU-03 (napsané na štítku), tak jsem vám schopen říct, jakou by měla mít MAC adresu (na setup stránce uvedená jako HW address). Měnit by jste ji měl pouze v případě, že taková MAC adresa není v CCPU-03 nastavená.

Celý postup je dostupný na stránce s návody PL2 - sekce CCPU-03 + TCP/IP.
Zaznamenáno

Stran: [1] 2 Nahoru Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  


Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!