Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
25.06.2019, 21:52:01

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
 
Fórum k produktům firmy ELSACO Kolín  

+  PROMOS fórum
|-+  FRED - grafické vývojové prostředí
| |-+  FRED - platforma PL2 (CCPU)
| | |-+  Zobrazení bin stavů CKDM
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Tisk
Autor Téma: Zobrazení bin stavů CKDM  (Přečteno 4472 krát)
vholcman
člen

Příspěvků: 5


« kdy: 26.10.2015, 09:04:53 »

Dobrý den
Potřeboval bych na jednom řádku panelu zobrazit celkem 8 stavů binárně 1/0. Je to možné nějak udělat. Optimálně tak, že bych mohl čísly 0-7 tyto stavy i měnit, což asi nepůjde.  Nechce se mě dělat 8 řádku na, ne kterých bude pouze změna 1 bitu.
Díky Holcman
Zaznamenáno
libor
moderátor+

Příspěvků: 388



« Odpověď #1 kdy: 27.10.2015, 15:09:13 »

Dobrý den,

zobrazení 8 binárních stavů na řádek lze pouze a jenom jako zobrazení čísla LONG (formát čísla pro Screen je ##########). Jednotlivé bity vynásobíte (deseti) a sečtete, tím dostanete binární formát v dekadickém, který zobrazíte. A aby se vždy zobrazovaly i nuly, tak číslo přičteme k něčemu velkému, třeba 200000000, tj. bude tam za číslicí 2 celkem 8 pozic na binární stavy.

Vše je ukázáno v přiloženém projektu.

Ovládání jednotlivých bitů je řešeno v dalším příspěvku.


(připojené soubory vidí pouze registrovaní uživatelé)


Zaznamenáno

libor
moderátor+

Příspěvků: 388



« Odpověď #2 kdy: 29.10.2015, 07:37:11 »

V příloze je projekt, kde se na zvoleném Screenu (daný připojením vstupu Menu u modulů Key-in) detekují jednotlivé číslice/klávesy a ty ovlivňují bity 8bitové hodnoty zobrazené na Screenu.


(připojené soubory vidí pouze registrovaní uživatelé)
Zaznamenáno

vholcman
člen

Příspěvků: 5


« Odpověď #3 kdy: 29.10.2015, 08:28:11 »

Dobrý den
Děkuji už to mám taky.
H.
Zaznamenáno
vholcman
člen

Příspěvků: 5


« Odpověď #4 kdy: 29.10.2015, 08:44:51 »

Ještě poslední dotaz. Asi by nebylo možné ten binární výstup zapsat na displej s mezerami?
např. 0 0 1 0
Prostě aby to nebylo tak na sebe naskládané a přehlednější.
Díky
H.
Zaznamenáno
libor
moderátor+

Příspěvků: 388



« Odpověď #5 kdy: 29.10.2015, 08:58:28 »

V zobrazení celého čísla bohužel mezery dělat nelze.

To, co chcete, by bylo řešitelné pouze na nových platformách XCOM a CCPU-34, kde lze vytvořit (a můžete si ho vytvořit i Vy) speciální modul, který bude pracovat tak, jak požadujete.
Zaznamenáno

Stran: [1] Nahoru Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  


Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!