Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
24.04.2026, 21:05:05

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat

Fórum k produktům firmy ELSACO Kolín  

+  PROMOS fórum
|-+  FRED - grafické vývojové prostředí
| |-+  FRED - platforma PL2 (CCPU)
| | |-+  CCPU-03 a retranslace z TCP
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Tisk
Autor Téma: CCPU-03 a retranslace z TCP  (Přečteno 3461 krát)
libor
moderátor+

« kdy: 25.02.2010, 09:15:54 »

Mám centrálu CCPU-03 (adresa 1) a k ní přes sériovou linku připojenou centrálu CCPU-21 (adresa 2). Do projektu pro CCPU-03 jsem vložil modul RETRAN pro přenos zpráv určených pro CCPU-21 přes CCPU-03 . Pokud nastavím u CCPU-03 hlavní kanál na nějaký sériový (např. 0), tak mi všechno funguje bezvadně. Pokud ovšem nastavím hlavní kanál na 4 (TCP), tak na CCPU-03 se dostanu, ale na CCPU-21 ne. Odchytnul jsem komunikaci mezi CCPU-03 a CCPU-21, a je vidět, že zpráva se do CCPU-21 dostane a CCPU-21 na ni i odpoví. Na TCP ovšem nedostanu odpověď. Zkoušel jsem to v síti i napřímo kříženým kabelem přímo z PC. Kde může být problém?

Dotaz zaslaný mailem (viz výzva).
Zaznamenáno

libor
moderátor+

« Odpověď #1 kdy: 25.02.2010, 09:22:21 »

CCPU-03 pro retranslaci po TCP potřebuje ke své činosti funkční a správně nastavnou bránu (a masku). Na připojeném obrázku jsou vyznačena nastavení, která je potřeba správně nastavit (stejně tak je potřeba správně nastavit typ aktivního spojení - viz. Návody PL2).

Dále se CCPU-03 musí "dozvědět" na jakou adresu má odpovědi posílat. Tuto adresu získá z ARP (proto je potřeba funkční brána), takže po změně nastavení nemusí být retranslace funkční ihned, ale až po několika pokusech, kdy proběhne výše zmíněné ARP.

Podmínka funkční brány tedy znemožňuje použití napřímo přes křížený kabel.

(připojený soubor vidí pouze registrovaní uživatelé)
Zaznamenáno

Stran: [1] Nahoru Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!