Dobry den.
Potreboval by som od Vas pomoc.
Mam zakaznika, ktory ma CCPU-02 uz dlhsi cas. System bol niekolkokrat rozsirovany a v sucasnosti by ho chcel mat napojeny na svoj uz existujuci vyssi system. Komunikacia by mala prebiehat po LAN sieti.
Predpokladal som pouzitie komunikacnej jednotky XCom-11. Na jednom z RS-422 porte CCPU-02 su pripojene moduly SAM. Pre prepojenie CCPU-02 a XCom-11 by som pouzil druhy RS-422 port. Z XCom-11 by bolo prepojenie na PC cez LAN ethernetove TCP/IP komunikacne rozhranie. Na PC by bol nainstalovany OPC Elsaco server, cez ktory by vyssi system komunikoval (cital procesne hodnoty a zapisoval prikazy).
Moja otazky su:
1. je system ako som ho popisal navrhnuty spravne?
2. ake upravy v programe by bolo nutne spravit v CCPU-02 aby sa dali prenasat udaje medzi CCPU a XCom?
3. existuje nejaky skolsky projekt pre XCom-11, kde by som videl ako naprogramovat predavanie udajov z RS-422 na LAN?
1. Podla toho co som sa docital na strankach Elsaca, tak tento model by mohol fungovat, ale kedze som takuto komunikaciu este s vasimi prvkami nerobil, nemam uplnu istotu ci som zvolil vhodne prvky. Pripadne ak mate vhodnejsi navrh budem rad.
2. Chcel by som posielat a prijimat len niektore hodnoty. Vedeli by ste mi poslat drobny priklad komunikacie? Staci jeden, dva signaly (vstup/vystup). Len a ukazku. Protokol by som nechal na Vas.
3. Rovnako ako v predchadzajucom bode by mi mozno stacila mala ukazka prepojenia RS-422 a LAN.
Dakujem.
Dotaz zákazníka (viz výzva).