Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
13.08.2022, 06:26:18

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
 
Fórum k produktům firmy ELSACO Kolín  

+  PROMOS fórum
|-+  Další firemní SW
| |-+  CW ovladače
| | |-+  Chyba zapisu na TCP
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Tisk
Autor Téma: Chyba zapisu na TCP  (Přečteno 5506 krát)
anonym
člen

Příspěvků: 33



« kdy: 14.04.2011, 04:18:17 »

Na jedne lokalite, ktera je pripojena pres TCP, se nam stava, ze neprojde zapis, tj. obsluha provede nastaveni nejake hodnoty, vse se tvari OK, ale hodnota tam neni. Opakovany zapis nejde neb CW neposle znovu ty sama data. Tak je potreba zapsat jinou hodnotu a pak zase tu spravnou.

Kdyz jsme to pozorovali, tak pri tom opakovanem zapisu se vytvari nove spojeni, protoze to puvodni je asi mrtve, a proto neprojde ten zapis. V cem je problem? Jak to resit?
Zaznamenáno
libor
moderátor+

Příspěvků: 388



« Odpověď #1 kdy: 14.04.2011, 04:24:46 »

V tomto případě musíte nastavit atribut send_same_data, aby bylo možné poslat ty samé hodnoty ještě jednou.
Zaznamenáno

anonym
člen

Příspěvků: 33



« Odpověď #2 kdy: 14.04.2011, 04:46:21 »

Problem je v tom, ze send_same_data zpusobi, ze se budou zapisovat vzdy vsechna data a nejenom ty, co se nepovedlo zapsat. V tomto nasem pripade by to znamenalo, ze se bude opakovane zapisovat opravdu velke kvantum dat, takze ho pouzit nemuzeme.
Zaznamenáno
libor
moderátor+

Příspěvků: 388



« Odpověď #3 kdy: 14.04.2011, 04:48:17 »

Atribut send_same_data je možné nastavit i na hodnotu off_repeat_if_error, která způsobí, že opakovaný zápis se provede pouze a jenom u položek, které se nepodařilo zapsat (u kterých ovladač hlásí CW chybu, což je tento váš případ). To by mělo řešit váš problém.
Zaznamenáno

anonym
člen

Příspěvků: 33



« Odpověď #4 kdy: 14.04.2011, 04:49:55 »

Pouzivame CW2000 a zadna takova moznost u send_same_data neni  Co???. Kde to najdeme?
Zaznamenáno
libor
moderátor+

Příspěvků: 388



« Odpověď #5 kdy: 14.04.2011, 04:55:24 »

Tato volba je dostupná až od CW ve verzi 6 (automatický přechod z CW2000 na CW6 lze provést přes CW5 - stačí i demoverze). Bude tedy potřeba najít dílčí řešení na úrovni ovladače a ten upravit, aby řešil i tyto situace. V tuto chvíli (verze ovladače 2.1 (build 3.1)) to ovladač celé nechává na CW, kde jak se zdá, to ve starších verzi nejde rozumě řešit.

V tuto chvíli se můžete pokusit zvýšit četnost komunikace (častěji číst hodnoty), aby spojení nemělo důvod (časový) spadnout (viz toto téma).
Zaznamenáno

anonym
člen

Příspěvků: 33



« Odpověď #6 kdy: 14.04.2011, 04:57:45 »

Castejsi opakovani cteni, i kdyz to nepotrebujeme tak rychle, pomohlo - chyby zapisu se nyni nedeji. Stejne bychom byli radi, kdybychom meli jistotu, ze se ten zapis opravdu provede, tj. nejaka uprava ovladace by byla dobra.
Zaznamenáno
libor
moderátor+

Příspěvků: 388



« Odpověď #7 kdy: 26.05.2011, 12:29:08 »

Od verze ovladačů 2.1.4.1 lze použít (v sekci [COM]) volbu REPEAT_WRITE s počtem opakování zápisu při neúspěchu. To způsobí, že v případě neúspěšného zápisu se požadavek nedostane do CW jako (ne)vyřízený, ale ještě se X-krát zopakuje (podle zadané hodnoty za REPEAT_WRITE). Jiná komunikace s danou stanicí probíhat nebude, dokud se zápis nepovede nebo se nevyčerpá zadaný počet pokusů. Více informací naleznete v nápovědě, která je součástí instalace ovladačů.

Příklad zápisu volby REPEAT_WRITE (3 opakování při neúspěchu):
Kód:
[COM]
  IP "192.168.222.1"
  PORT 1999
  REPEAT_WRITE 3
END
Zaznamenáno

Stran: [1] Nahoru Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  


Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!