Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
01.07.2025, 09:59:17

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat

Fórum k produktům firmy ELSACO Kolín  

+  PROMOS fórum
|-+  HW
| |-+  CCPU-02/03/21
| | |-+  Klávesnice CCPU-21
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Tisk
Autor Téma: Klávesnice CCPU-21  (Přečteno 3740 krát)
jíva
moderátor+

« kdy: 18.07.2011, 06:05:47 »

Centrála CCPU-21 se mi docela špatně ovládá tlačítky z jejího panelu. V manuálech k centrále se mi zdá popis ovládání nejasný. Nedaří se mi správně zadat heslo, ap. Poradíte?

Dotaz zákazníka (viz výzva).
Zaznamenáno

jíva
moderátor+

« Odpověď #1 kdy: 18.07.2011, 06:13:30 »

Protože má štítek centrály CCPU-21, na kterém je umístěn i ovládací panel, omezené rozměry, má panel pouze 9 tlačítek. Proto muselo být použito přemykání klávesnice a tak má každá klávesa (krom té přemykací) 4 významy. Tím se vytrácí jednoduchost ovládání tlačítky centrály.

Základní význam kláves (tj. bez přemyku) je na tlačítcích popsán černou barvou. Proto při tvorbě aplikačního programu (v prostředí FRED) se pokoušejte udělat ovládání aplikace tak, aby se co nejvíc klávesnice používala právě v onom základním režimu s "černým významem kláves".
Všimněte si také, že "funkce" kláves ESC, DEL a ENT jsou u příslušného tlačítka uvedeny ve dvou barvách; z toho plyne, že ona funkce klávesy platí ve dvou přemycích. To alespoň trochu přispívá k lepšímu ovládání tlačítky.

Díky této připomínce byl nedávno doplněn HELP platformy PL2 programovacího prostředí FRED, který si můžete stáhnout. Popis ovládání je uveden podrobněji než dříve a bude začleněn i do PDF manuálů centrály. Uživatelský manuál k CCPU-21 pak můžete předávat konečnému zákazníkovi, aby jej měl poruce.
Zadání hesla je v novém popisu uvedeno jako příklad.
HELP PL2 ke stažení

Já si pomáhám tak, že se k CCPU-21 připojím po sériové lince notebookem, ze kterého pak centrálu ovládám dálkově pomocí programu WZORKY, který umí simulovat "vzdálenou" klávesnici CKDM-11 u všech centrál řady PL2.
WZORKY ke stažení
Zaznamenáno

Stran: [1] Nahoru Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!