Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
13.04.2024, 17:30:15

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
 
Fórum k produktům firmy ELSACO Kolín  

+  PROMOS fórum
|-+  HW
| |-+  Moduly pro sběr dat
| | |-+  RAI-01 k CCPU
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Tisk
Autor Téma: RAI-01 k CCPU  (Přečteno 8616 krát)
jíva
moderátor+

Příspěvků: 138



« kdy: 22.01.2010, 09:37:20 »

Chtěl bych připojit dálkový teploměr typu RAI na centrálu CCPU. Nemůžu to rozběhnout, může mi někdo poradit ?

Dotaz zaslaný mailem.
Zaznamenáno

jíva
moderátor+

Příspěvků: 138



« Odpověď #1 kdy: 22.01.2010, 09:43:12 »

Zkuste nejprve informace ze Samovy kuchařky, kap.7. Tam je popsáno, jak se RAIčko konfiguruje a je tam i projekt s komunikačními moduly pro RAI.
Samova kuchařka je ke stažení na
http://www.elsaco.cz/index.php?file=./download/360_prod485.php,
a to včetně příkladů projektů do FREDa (i pro RAI-01).
Zaznamenáno

anonym
člen

Příspěvků: 33



« Odpověď #2 kdy: 22.01.2010, 10:32:41 »

Uvazuji o pouziti RAI spolu s XCOM. Nebyl by nejaky ukazkovy projekt i pro XCOM?
Zaznamenáno
libor
moderátor+

Příspěvků: 388



« Odpověď #3 kdy: 22.01.2010, 14:24:16 »

V příloze je projekt, kterým se teplota z RAI-01 vyčítá do XCOM-21 a zaobrazuje na CKDM-11.

XCOM-21 a RAI-01 jsou propojeny po RS-485 (COM1 u XCOM21).

U RAI-01 se předpokládá implicitní konfigurace (adresa 1, 38400 Bd, sudá parita).

(připojený soubor vidí pouze registrovaní uživatelé)
Zaznamenáno

anonym
člen

Příspěvků: 33



« Odpověď #4 kdy: 25.01.2010, 07:38:40 »

Priklad je to hezky, ale pocital jsem, ze k jednomu XCOM pripojim nejakych 50 - 60 RAI-01. Zkusil jsem si projekt s 64 moduly Epsnet a odhad zaplneni je 322%  Šok. A to tam nemam nic dalsiho. Pouzit CCPU se mi nechce, co s tim?  Co???
Zaznamenáno
libor
moderátor+

Příspěvků: 388



« Odpověď #5 kdy: 25.01.2010, 08:07:11 »

Celý problém je v odlišnosti přístupu u platforem XCOM/XCPU atd. a PL2 (CCPU). U PL2 nebylo možno tvořit vlastní moduly, takže se program musel sestavit z toho, co obsahovala knihovna. U XCOM/XCPU je situace značně odlišná. Pokud Vám nějaká funkce nevyhovuje nebo chybí, tak si ji můžete naprogramovat sám. Toto je jeden z případů. Vložením 64 modulů Epsnet do projektu není možné z důvodu velikosti paměti v XCOM. Ovšem problém je řešitelný tzv. Multi modulem neboli modulem, který vykonává činnost jako několik nemulti modulů (v knihovně už je takový multi modul např. pro M-Bus).

Při komunikaci po jedné lince stejně můžete komunikovat pouze s jedním modulem, takže se celý problém redukuje na změnu adresy komunikované stanice (zjednudušeně řečeno). Výsledný modul zabírá v paměti XCOM/XCPU podobnou velikost jako jednoduchý modul, ale vykonává práci za X takových modulů.

Vzhledem k tomu, že jsem slíbil ukázku tvorby modulu, tak tohle je dobrý námět.
Zaznamenáno

Stran: [1] Nahoru Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  


Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!