Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
22.10.2019, 00:50:29

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
 
Fórum k produktům firmy ELSACO Kolín  

+  PROMOS fórum
|-+  HW
| |-+  CCPU-02/03/21
| | |-+  Změna hlavního kanálu bez CKDM
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Tisk
Autor Téma: Změna hlavního kanálu bez CKDM  (Přečteno 3937 krát)
libor
moderátor+

Příspěvků: 388



« kdy: 13.08.2010, 08:59:43 »

Jak změním hlavní kanál bez CKDM?

Dotaz zaslaný mailem (viz výzva).
Zaznamenáno

libor
moderátor+

Příspěvků: 388



« Odpověď #1 kdy: 13.08.2010, 09:01:24 »

Změnu hlavního kanálu nebylo možné provádět bez CKDM. K tomuto účelu byla jako součást instalace aplikace FRED od verze 2.1.18.3 (případně jeho ovladače PL2 od verze 2.1.5.1) uvolněna utilitka CCPUset (CCPUsetMFC.exe).

Utilitku lze využít i k zjištění IP jednotky CCPU-03 nebo ke změně rychlosti na hlavním kanálu.

Nastavení hlavního kanálu utilitkou CCPUset se provede následovně: aplikaci spustíme (1. obrázek) a vybereme port (2. obrázek) a rychlost (3. obrázek) na PC, kterou budeme s centrálou komunikovat (současné nastavení hlavního kanálu) a stiskneme tlačítko připojit (4. obrázek).

(připojené soubory vidí pouze registrovaní uživatelé)
Zaznamenáno

libor
moderátor+

Příspěvků: 388



« Odpověď #2 kdy: 13.08.2010, 09:57:12 »

Po připojení jsou tyto volby dále zakázané (zešednou) a povolí se tlačítko Načíst (1. obrázek), které stiskneme.

Objeví se hlášení (2. obrázek) s výzvou na vypnutí a zapnutí centrály (pokud byla centrála vypnutá, tak ji stačí zapnout). Samozřejmě se předpokládá její připojení k PC na vybraném portu.

Po zapnutí centrály se vyčte současné nastavení, tj. rychlost na hlavním kanálu, nastavený hlavní kanál a v případě CCPU-03 i nastavení IP adresy (3. obrázek).


(připojené soubory vidí pouze registrovaní uživatelé)
Zaznamenáno

libor
moderátor+

Příspěvků: 388



« Odpověď #3 kdy: 13.08.2010, 09:59:42 »

Pokud změníme hlavní kanál na 4 - TCP (1. obrázek), tak se pouze pro čtení zviditelní IP adresa (2. obrázek) a je možné použít odkaz setup (3.obrázek) pro zobrazení setup stránky CCPU-03.

(připojené soubory vidí pouze registrovaní uživatelé)
Zaznamenáno

libor
moderátor+

Příspěvků: 388



« Odpověď #4 kdy: 13.08.2010, 10:02:21 »

Změnit hlavní kanál samozřejmě můžeme dle výběru (1. obrázek) dle jednotky. Můžeme například změnit hlavní kanál na COM1 (RS-422/485) a nastavit rychlost na 9600Bd (2. obrázek). Dále pokračujeme tlačítkem Zapsat (3 .obrázek).

Nastavení komunikační rychlosti je možné provádět pouze u centrály bez nahraného projektu - viz také zde.


(připojené soubory vidí pouze registrovaní uživatelé)
Zaznamenáno

libor
moderátor+

Příspěvků: 388



« Odpověď #5 kdy: 13.08.2010, 10:07:31 »

Po stisku tlačítka Zapsat se provede zaflashování aktuálního nastavení BIOSu pomocí programu tload (1. obrázek). Po skončení flashování (2. obrázek) se aplikace dostane do výchozího stavu (3. obrázek) a je možné ji uzavřít.


(připojené soubory vidí pouze registrovaní uživatelé)
Zaznamenáno

Stran: [1] Nahoru Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  


Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!