Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
01.07.2025, 06:16:58

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat

Fórum k produktům firmy ELSACO Kolín  

+  PROMOS fórum
|-+  HW
| |-+  Periferní jednotky CAN
| | |-+  CKDM neukazuje
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Tisk
Autor Téma: CKDM neukazuje  (Přečteno 4886 krát)
maxim
člen

« kdy: 15.10.2010, 10:58:34 »

Mám starší ovládací panel CKDM-11 a po překladu projektu mně nic z naprogramovaného neukazuje. Displej je v podstatě prázdný až na nějakou anglickou hlášku.
Zaznamenáno
jíva
moderátor+

« Odpověď #1 kdy: 15.10.2010, 11:18:14 »

Pravděpodobně máte ovládací panel CKDM-11 se starším firmware a ve FREDovi jste použil modul CKDM11.

V HELPu PL2 v aplikaci FRED se dočtete:
Modul CKDM11 umožňuje práci s terminálem - ovládacím panelem CKDM-11 na sběrnici CAN (s firmware 2.1 a vyšším).

Váš ovládací panel CDKM-11 může verzi FW vypisovat ve zmíněném anglickém hlášení.

Obecně lze verzi FW kterékoliv periferní jednotky na sběrnici CAN (připojené k centrále CCPU-03) vyčíst i pomocí "školního projektu", který je zveřejněn na našich stránkách:
http://www.elsaco.cz/index.php?file=./download/415_proj15.php.

Řešením by mohlo být použít v projektu modul CANTERM namísto CKDM11, ale to doporučujeme jen pro pokus...

Lze však provést upgrade FW ve vašem ovládacím panelu CKDM-11. Nejjednodušší bude, když nám ho pošlete do firmy, kde potřebné provedeme.
Zaznamenáno

ALEK
člen

« Odpověď #2 kdy: 17.11.2010, 11:10:47 »

Mě také neukazuje....jinak řečeno okazuje...pr.... Okamžitě jsem vyběhl a šoupnul na sběrnici CAN jiného systému a displej ukazuje jak za mlada, možná ještě lépe a dokonce jsou plně funkční i klávesy.
Vrátím se k CCPU-03 a znovu NIC.  Verze na na PC - odposlechu stejná .
Zuřivě mačkám AB tlačítka a reset k tomu...Displej svítí . popis standardní pro nastavení (blaho na duši že se systém umoudřil a jenom bloudil) a ještě než stačím   pustit AB tlačítka...pot mě polil..zase tma jak píše kolega nějaká anglická (známá) hláška. Opět vyběhnu a k jinému CCPU-03 a tam starý CKDM displej zase pracuje jak má.
Jsem volaký zmetený.....jsem ochoten reklamovat centrálu s CAN sběrnicí......ještě že jsou kluci daleko.  Dnes již vím že se program špatně inicializuje po startu. Chce to několikrát resetovat, vymazat program...teda stihnou to a pod.  Je to chyba velmi náhodná a těžko reprodukovatelná.
Pak se aplikace rozběhne a do 10 sec je zase mrtvo. A tak se to časem zlepšuje až to začne fungovat trvale.
Zaznamenáno
Stran: [1] Nahoru Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!