Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
28.02.2024, 20:59:15

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
 
Fórum k produktům firmy ELSACO Kolín  

+  PROMOS fórum
|-+  HW
| |-+  CCPU-02/03/21
| | |-+  Lze rozjet/oživit CCPU-03 jen přes USB?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Tisk
Autor Téma: Lze rozjet/oživit CCPU-03 jen přes USB?  (Přečteno 6584 krát)
JAN_VUTBR
nováček

Příspěvků: 2


« kdy: 29.03.2011, 16:56:15 »

Dobrý den, mám dotaz. Mám uplně nové CCPU-03, a chtěl bych ho "nějak" rozjet přes USB port. Je to možné, nebo je potřeba připojit nejprve jednotku přes COM0 a nějak nastavit komunikaci, Ethernet atd.

Moje konfigurace je.

- CCPU-03 - s moduly CAIO-12 a CBI-12 (nemám klávesnici CKDM)
- napájeno 12V (zdroj MW 60W)
- nastavení DIP přepínačů na CCPU - 1(T) - on, 2(E) - off, 3 - 5 OFF-OFF-OFF-ON čili adresa 1 pro FREDa
- po zapnutí napájení kontrolka RUN - OFF, ERR - svítí červeně - což by dle manuálnu měl být výchozí stav...je to OK?
- po připojení na PC (S WIN 7) přes USB, OS spávně detekuje rozhraní a nainstaluje odladače FTDI 2.08.12
- přes CCPUset utilitu se jde na daný COM port připojit, ale CCPU jednotka pak nekomunikuje a program vypíše hlášku, že nelze navázat komunikaci, utilita PL2 remote driver při pokusu o nastavení komunikace rovnou zamrzne

Kde je tedy problém? Je potřeba se připojit přes COM0 a rozhraní DB9F konektor na RJ45 konektor, křížený kabelem (dle náčrtku na straně 6 - manuálu k CCPU03) a pak to půjde?  
Zaznamenáno
jíva
moderátor+

Příspěvků: 138



« Odpověď #1 kdy: 30.03.2011, 09:56:52 »

Ano, máte pravdu. Dokud není v cetnrále CCPU-03 nahrána aplikace z FREDa (tj. např. stav z výroby), a nemáte ovládací panel CKDM, svítí vámi zmíněné LEDky na centrále a ta je ve stavu, kdy očekává nahrátí aplikačního programu po COMu0 centrály.

Jakmile z FREDa nahrajete (přes COM0 centrály) třeba některý z jednoduchých školních programů, rozbliká se zelená LEDka RUN na centrále (cca vteřinové intervaly) a pak můžete používat USB kanál centrály ve spojení s FREDem.

Do stejného výchozího stavu (jako z výroby) se dostanete rovněž přes systémové menu (zobrazené na CKDM), ve kterém pomocí voleb vymažete aplikační program v centrále, následně centrálu vypnete, odpojíte CKDM a centrálu zapnete. Tak jsem i váš problém odzkoušel.
Zaznamenáno

JAN_VUTBR
nováček

Příspěvků: 2


« Odpověď #2 kdy: 31.03.2011, 09:13:45 »

Děkuji za opověď (jen jste potvrdil to co jsem tak nějak čekal). Jen jeden námět...a nešlo by to rovnou napsat do manuálu, že první zavedení programu je možné jen po COM0? Nebo to tam někde je a já to jen přehlédnul? Jde totiž o to, že jsem experimentováním a hledáním chyby ztratil celý den, manuál mě neustále mátnul tvrzením, že jenvýhodněší je spojení CCPU-03 s FREDem přes USB a podobně. Dnešní PC totiž vetšinou již klasický 9PIN COM nemají, zato USB mají všechna, a tak jsem samozřejmě jako první zkoušel USB...:-(( škoda jednoho dne...:-(((
Zaznamenáno
jíva
moderátor+

Příspěvků: 138



« Odpověď #3 kdy: 31.03.2011, 09:29:39 »

Po pravdě řečeno jsem se tuto situaci dozvěděl až od vás.
Běžně totiž připojujeme k CCPU ovládací panel CKDM a pak tato situace nenastane. Na školení také každému říkám, že sestava bez ovládacího panelu je slepá pro koncového uživatele a pokud uživatel trvá (nebo situace vyžaduje) sestavu bez CKDM, pak má servismen mít "svůj" přenosný ovládací panel CKDM. Jednak se tak dostane do systémového menu, jednak si tak může v případě poruch vypisovat (byť jen pro sebe) chybová hlášení, které mu při servisu mohou pomoci.

Do HELPu k PL2 tuto informaci doplním.
Zaznamenáno

javox
moderátor+

Příspěvků: 2


« Odpověď #4 kdy: 04.04.2011, 07:43:40 »

Kanál USB je funkční, jen probíhá-li komunikace po CANu. Tzn., není-li v centrále nahrán funkční projekt (např. nová centrála z výroby), musí být k centrále připojen terminál CKDM. V případě nouze lze připojit i libovolnou periferní jednotku s adresou 2, ale pouze pro prvotní nahrání projektu po USB!!! Adresa 2 je standardně vyhrazena pro terminál CKDM!!!

Zaznamenáno
libor
moderátor+

Příspěvků: 388



« Odpověď #5 kdy: 23.01.2012, 10:40:46 »

Nahrávání po USB do centrály CCPU-03 s připojenou periferní jednotkou souvisí s tím, že hlavní kanál je na centrále nastaven na 0 (RS-232). Pokud se nastaví hlavní kanál na 3 (USB), tak funguje nahrávání po USB do prázdné centrály bez nutnosti připojení jakéhokoliv periferního zařízení.

Hlavní kanál lze změnit přes CKDM nebo utilitkou CCPU set.
Zaznamenáno

Stran: [1] Nahoru Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  


Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!